martes, 27 de septiembre de 2016

Científicament demostrat


Publicado: 19:19 - 25/09/2016



Teresa Forcades no està sola. La teòloga, monja benedictina i també doctora en Salut Pública per la Universitat de Barcelona, i que va fer l’especialitat de Medicina Interna a la Universitat Estatal de Nova York, es va donar a conèixer, abans d’entrar en el que entenem per política, per les seves dissertacions contra la vacuna de la grip A i contra la vacuna del papil·loma. L’any 2006 va publicar una obra ara ja molt coneguda, Els crims de les grans companyies farmacèutiques (Quaderns Cristianisme i Justícia, n. 146), on carrega contra les pràctiques molts cops gens ètiques d’aquesta indústria.
Ara ha sortit a la llum, signat per l’investigador mèdic i també metge danès Peter Gotzsche, Psicofármacos que matan (Los libros del lince). De l’obra d’aquest catedràtic de Disseny i Anàlisi en Investigació Clínica de la Universitat de Copenhaguen se’n parla avui al Diari: Els metges abusen de les receptes de psicofàrmacs, segons un expert. Fa dos anys ja en va publicar un altre, de llibre, amb un títol més contundent i en l’onda Forcades, Medicamentos que matan y crimen organizado (Los libros del lince).
Publicidad
A Psicofàrmacos que matan arramba contra la manera com es recepten aquests medicaments que, diu, provoquen més mal que bé, tot i que es prescriuen perquè l’objectiu primer i últim de la indústria farmacèutica és, segons ell, fer diners, si cal modificant en benefici propi les conclusions de les investigacions; sí, les d’aquells treballs que duen el segell tan preuat de ‘científicament demostrat’.
Hi haurà qui vegi en Peter Gotzsche un altre il·luminat. El més bo de tot és que ell mateix va treballar a la indústria farmacèutica vuit anys. Bé deu saber de què parla.

No hay comentarios: