Ca Revolta-Centre de Recursos Just Ramírez va obrir les seues portes al barri de Velluters l’any 2000 per desenvolupar iniciatives socials i culturals, obertes a la participació de qualsevol col·lectiu social o cultural que tinga projectes orientats a la dinamització de la ciutadania.

Som una entitat sense ànim de lucre, gestionada per voluntariat; un punt de trobada de gent solidària, crítica i participativa; un espai d’oci alternatiu i de diversió; un catalitzador d’iniciatives tant en els àmbits cultural i artístic com en el social i del pensament crític.

Entre els nostres objectius d’acció transformadora, hi ha el d’impulsar una cultura emergent i compromesa, la lluita contra la pobresa i la defensa dels col·lectius socials més desfavorits, la sostenibilitat i la defensa del medi ambient, promoure la igualtat i la no discriminació, impulsar l’apoderament de la dona en tots els àmbits, la defensa de la nostra identitat col·lectiva i l’afavoriment de l’intercanvi i les relacions solidàries amb els pobles, especialment amb els que comparteixen la nostra llengua i cultura.

En 15 anys hem organitzat més de 5.000 esdeveniments i més d’un centenar de col·lectius han realitzat ací les seues activitats o han tingut la seua seu a la casa. Més de quaranta estudiants universitaris han fet les seues pràctiques a Ca Revolta amb convenis anuals amb les universitats.

Al llarg d’aquesta dècada i mitja no tot han sigut roses. Hem patit la persecució política dels governs de la dreta, que ens han denegat llicències, ens han limitat activitats, ens han tancat la casa durant dos mesos, ens han imposat multes per valor de fins a 60.000 euros…; però fins ara no han aconseguit tancar-la, i això ha sigut possible fonamentalment per la resposta social amb què sempre hem comptat. Ca Revolta continua oberta gràcies a una part important de la societat valenciana, gràcies també als socis i a la gent que, amb la seua solidaritat, la seua participació i el seu suport, actua cada dia omplint la casa d’intervencions socials, artístiques i ciutadanes.

COL·LECTIUS

Col·lectiu Ovidi Montllor músics en valencià. COM
El COM (Col·lectiu Ovidi Montllor de músics i cantants en valencià) és una associació cultural que pretén agrupar el major nombre de grups i solistes que s’expressen en la llengua pròpia del País Valencià. El seu objectiu és dignificar el nostre treball com a músics per damunt dels prejudicis d’aquells que menyspreen el valencià com a llengua per a cantar. Davant l’actual realitat valenciana, on ni els mitjans públics ni les institucions donen suport a les nostres produccions –discos, concerts, festivals, etc.-, pensem que, units, fent actes per deixar palesa la nostra qualitat i donant exemple amb els nostres treballs, posem en valor la música que fem. Perquè quan un company o companya, quan un grup pren la paraula, edita un disc, o rep algun elogi, el rebem el conjunt de membres del COM i tota la gent que treballa per la música en valencià.

Colla excursionista de Ca Revolta
Des de 2005, la gent de la Colla Excursionista de Ca Revolta eixim cada mes amb la intenció de conéixer i anar recorrent les muntanyes i camins del País Valencià. Són molts els llocs que ja hem visitat, les muntanyes que hem pujat, els barrancs en què ens hem endinsat, i els menjars típics que hem tastat. Però encara ens queda molt per descobrir, i hi ha llocs als quals no volem deixar de tornar.
El nostre és un grup obert i heterogeni. Així que si voleu participar en alguna de les nostres eixides, ens podeu escriure al correu collaexcursionistacr@gmail.com i vos en donarem informació.
Ací teniu també un mapa amb enllaços i fotografies de totes les excursions que hem fet: vore el mapa

Comissió d’Activitats de Ca Revolta
Objectiu: Preparar la programació mensual i coordinar, en general, les activitats que tenen lloc a Ca Revolta.
Reunió: Tots els dimarts a les 19.30 h.
Contacte: revolta@revolta.org / 96.392.20.88

Comissió de Plàstica de Ca Revolta
Objectiu: Conformada per professionals de les diverses disciplines, s’encarrega d’avaluar les propostes d’arts plàstiques a Ca Revolta, d’organitzar el calendari expositiu i de coordinar les activitats relacionades.
Reunió: trimestral
Contacte: revolta@revolta.org / 96.392.20.88

Dret a morir dignament
Les finalitats:
  • Promoure el dret de tota persona a disposar amb llibertat del seu cos i de la seua vida, i a triar lliure i legalment el moment i els mitjans per a finalitzar-la.
  • Defensar, de manera especial, el dret dels malalts terminals i irreversibles a morir sense sofriments, si aquest és el seu desig exprés.
La disponibilitat de la pròpia vida, la facultat per a decidir sobre el propi esdevenir i la seua finalització sense subjectar-se a opinions o directrius alienes a la seua voluntat és un ben innegociable reconegut com un valor suprem en la Constitució, comprès per tant dins del marc de les llibertats i drets democràtics.
Perquè tots morirem, a tots ens concerneix la mort i és necessari implicar-se en aquest projecte: la conquesta del procés de morir en el segle XXI.
Reunió: mensual
Taller Testament Vital: mensuals
Web: http://www.eutanasia.ws
dmdvalencia@eutanasia.ws

Grup pels bons tractes
El col·lectiu pels Bons Tractes de Ca Revolta persegueix un aprenentatge de bones pràctiques i habilitats per a millorar les relacions interpersonals i, en especial, en la parella. Ho fem a través de la vinculació amb un programa estatal, promogut per l’ONG accionenred.
Un dels vessants més importants del programa és la prevenció de violència entre els sectors joves. En eixe sentit, el nostre objectiu és arribar a tots eixos xics i xiques que no exerceixen ni pateixen maltractament, però que, no obstant això, tampoc no es tracten bé. Per això, el nostre programa incideix en la capacitat de les persones per a gestionar els nostres afectes recolzant-nos en valors com la igualtat entre dones i homes, l’autonomia personal, la resolució no violenta de conflictes i la llibertat per a decidir sobre les nostres vides.
La nostra pràctica fonamental és la reflexió crítica sobre mites i concepcions en relació a l’amor i la parella, la participació activa en dates assenyalades (25 novembre, 8 març, 28 juny) i la implementació de tallers en instituts, col·lectius, cursos de professorat, etc.
Contacte: revolta@revolta.org /963922088
Més informació: www.porlosbuenostratos.org
Programa de ràdio de Ca Revolta
Podcast: Al 10 de santa Teresa

Per l’horta
Per l’Horta és un moviment social hereu de la­ primera Iniciativa Legislativa Popular per la protecció de l’Horta de València (ILP) constituit formalment com associació sense ànim de lucre. Per l’Horta no pretén ser un grup més en defensa del territori, sinó que vol ser catalitzador de totes aquelles accions o polítiques que vagen encaminades a l’aconseguiment dels objectius que es proposaven a la ILP.
Contacte: www.perlhorta.info

Treball Social
El col.lectiu de Treball Social de Ca revolta és un projecte que està en construcció i alhora fent camí. Els que donem vida aquest col·lectiu, professionals i activistes del treball social, pretenem dotar-nos d’un instrument útil per a la reflexió i debat de les polítiques socials i per a la intervenció comunitària, en el marc d’aquesta Casa. Estem compromesos amb la lletra dels Drets Humans i els valors del Treball Social Comunitari, aquells als quals aludeix Mary E. Richmon quan assenyala que “tant o més important, és la integració social de les persones en la societat, com els canvis socials al servei dels éssers humans”. Així doncs, en aquests moments portem en dansa o estem treballant en temes com la Renda Bàsica, Carta de Drets Socials, Moviment 15-M, Cinema Social, Atenció a la Dependència, Sistema Públic de Serveis Socials, …
Contacte: cts.krevolta@gmail.com, facebook, Blog del col·lectiu
Territori
Tertúlia d’arquitectes

ENLLAÇOS A ENTITATS AMIGUES

Acció Cultural del País Valencià
Acció Ecologista-Agró
Associació de Víctimes de l’accident de metro 3J
Ateneu llibertari Al Margen
ATTAC-PV
Barriodelcarmen.net
Centre Social Terra
Col·lectiu Lambda de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals
Col·lectiu Ovidi Montllor de músics i cantants en valencià
Endavant-Racó de la corbella
Escola Valenciana
Octubre Centre Cultura Contemporània
Per l’Horta
Plataforma d’afectats pels desnonaments
Plataforma Salvem el Cabanyal
Salvem el Botànic, recuperem ciutat
Societat Coral El Micalet
Sostre. Agrupació d’arquitectes per l’habitabilitat bàsica, la cooperació i el desenvolupament sostenible
Xúquer Viu