miércoles, 13 de octubre de 2021

Aquí llega este mensaje/invitación de la matria en pie de compromiso colectivo. Diguem stop a l'ampliaciò del Port.València en peu de pau y trevall ecològic. ¡Anem totes i tots juntes per netejar la Natura que ens dona la vida!

 



Estimats i estimades,


Com sabeu La Comissió Ciutat-Port, dins la campanya NO a l’ampliació del port en col·laboració amb Joventut pel clima, hem convocat una:


MANIFESTACIÓ UNITÀRIA + vaga pel clima

per a divendres 22 d'octubre a les 18h30

en la plaça de Saragossa (a l'inici de l'avinguda del Port)


A ningú se us escaparà la importància que la manifestació estiga concorreguda i siga un èxit: Mostrar el rebuig d'amplis sectors de la ciutadania de València contra un projecte que d'executar-se pot suposar un desastre ambiental impossible de mitigar, amb conseqüències inevitables sobre la qualitat de l'aire, platges, fons marí, fragmentació dels ecosistemes... que totes patirem si l’ampliació es fa realitat.


Però amb això no és prou, necessitem la vostra col·laboració activa si volem que la manifestació siga un èxit i per a això és necessari que tinga una nodrida concurrència que “obligue” a la premsa a fer-se eco de la mateixa i que deixe clar als nostres governants que l'oposició al projecte de Ampliació del Port de València no és cosa de 4 "ecologistes" si no que recull el malestar i oposició d'un sector ampli de la ciutadania no sols de València si no també de la seua àrea metropolitana.


Per això us convidem a que acudiu i participeu en les 3 reunions per a col·lectius que la Comissió Ciutat – Port volem mantindre abans de la manifestació:

Dijous dia 14:

[a les 18h30 a la Sala Centre de Recursos de Ca Revolta. C/Sta Teresa, 10. Tel 96392 20 88]

Farem dos parts amb els següents temes:

  • una 1a part en què us informarem de la situació actual del conflicte i de les últimes iniciatives de la comissió.

  • una 2a part dedicada íntegrament als actes pre-mani, particularment a tancar els últims detalls de la roda de premsa de col·lectius del divendres 15 i per altra replegar els cartells A2 per encartellar al carrer + altre material de difusió.

dilluns 18

[a les 18h al centre de recursos de Ca Revolta]

informar sobre les accions fins el dia 22 + organització de la mani

repartir tasques segons col·lectiu, harmonitzar les activitats intra-mani, organitzar un servei de ‘informació’ intra-mani.


Dijous dia 21

[a les 18h a la Sala d'Exposicions de Ca Revolta]

Ultimar detalls de la manifestació del dia següent divendres 22


Com veieu o voreu, d'ací al dia 22 estem immersos en una frenètica campanya de publicitació de la mani: xarrades en diferents barris de la ciutat, penjada de cartells, pòsters publicitaris, campanya en les xarxes socials, programes de radio... i tota ajuda serà benvinguda.


No ens cansarem d’insistir en la importància de la vostra participació i col·laboració activa en la convocatòria de la mani perquè aquesta tinga l'assistència i repercussió que necessitem per a intentar tombar un projecte absolutament nefast per a la nostra ciutat i que de fer-se realitat, incidirà molt negativament en la resta de lluites que cada col·lectiu porta endavant, per al nostre futur i per el de les notres filles i nets.


Us esperem




Comissió Ciutat – Port



___________________________

Info d’interés:


podeu seguir les últimes novetats de la comissió Ciutat–Port de vàries maneres:


-- subscrivint-vos al nostre canal de notícies al télegram:

https://t.me/joinchat/AAAAAEblFEtfK4-XjB71BQ


-- seguint-nos a twitter [ @NoAmpliacioPort ]

https://twitter.com/NoAmpliacioPort


-- seguint-nos a instagram [ @comissiociutatport ]

https://www.instagram.com/comissiociutatport


-- seguint a les xarxes a les organitzacions més actives que estan darrere de comissió ciutat-port o en la organització de la manifestació:

twitter: @for_valencia @perlhorta @LitoralxAlPoble @AEAgro @ecologistesVcia



Com a persones que vivim en aquest territori, EXIGIM:

1. PRINCIPI DE PRECAUCIÓ:

La retirada immediata i sense condicions dels plans d’ampliació i la reversió de les infraestructures de les primeres fases, que afecten greument al medi ambient i la nostra salut.

2. ECONOMIA PER AL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE:

Reassignar les inversions públiques previstes per a l'ampliació del Port per pal·liar els impactes i danys que ja ha causat als barris i els ecosistemes valencians, i atendre l'economia, el medi ambient i la cohesió social.

3. LA VIDA AL CENTRE:

Protegir la salut de les persones: volem plans de control i reducció efectiva d’emissions de contaminació atmosfèrica i acústica, acompanyat de l’impuls de models de producció-consum de proximitat, per minimitzar la petjada de carboni.

4. RESPONSABILITAT ECO-CLIMÀTICA:

Implantar un nou model governança dels ports, que dóne més veu i vot als territoris i la ciutadania afectada en la presa de decisions sobre la seua situació eco-climàtica, econòmica i social.

 

No a l’ampliació del port

Menys port i més respecte al medi ambient i la ciutadania

 

"LLEGEIX EL MANIFEST COMPLET"


No hay comentarios: