sábado, 12 de noviembre de 2022

Perdón por el despiste postal, este comunicado lo acabo de descubrir entre los e-mails de Google, es una invitación de València Laica a una convocatoria prevista para el pasado jueves 10 de noviembre, pero ya estamos a sábado, doce. De todos modos me parece que la información y puesta al día de conciencias colectivas e individuales nos viene de maravilla a tod@s. Lo primero que hace cualquiera que entiende y vive el evangelio, la ética y la justicia fraternal, es no aferrase a ni apropiarse de bienes comunes para convertirlos en patrimonio de clase, de creencia o de casta. Una iglesia inmatriculadora es, sin duda, tan antievangélica como depredadora del bien común. Por ejemplo, Francisco de Asís lo hizo tal cual, y eso le costó ser un marginado constante en su propia inicativa comuntaria y de Jesús o de Shkiamuni/Sidharta o de Gandhi, ¿qué más se puede añadir? En las antípodas de lo que teóricamente predican sin parar los fans de las teorías "salvadoras"...O sea, estando en misa, repicando y trincando. Basta con preguntarnos si ahora mismo Jesús de Nazaret sería católico, impostórico y romano, tan muy mucho 'ro-manoslargas'...¿Dónde queda el fondo de inversiones infiitas, ese que aconseja vender todo lo acumulado, dárselo a los pobres, y vivir en el día a día de la fusión sin barreras que cuando da recibe, y así, seguir el caminito de vuelta a Casa, construyendo el puzle eterno, donde nada falta y nada sobra, porque Todo Es Tod@s, sin complejos de más ni de menos, ni de "perfectos", ni de "geniales", simplemente Siendo el Ser...Ains!


Concentración de Recuperando en Valencia: más de 100.000 bienes apropiados por la Iglesia



laicismo.org

València Laica, L'Eliana Laica y Morvedre Laic convocan a la siguiente concentración:

dijous 10 de novembre

12:00

Plaça de Manises


Recuperant el nostre patrimoni públic

Col·lectius ciutadans es mobilitzaran el 10 de novembre en més de 20 ciutats per a denunciar els incompliments del Govern en matèria d'immatriculacions.

El candidat a la presidència del Govern en el seu discurs d'investidura es va comprometre a realitzar les modificacions legislatives oportunes per a facilitar la recuperació dels béns que hagen sigut immatriculats per la jerarquia catòlica. Era el text recollit en el punt 5.11 de l'Acord de Govern de coalició PSOE–Unidas Podemos. Representava un clar reconeixement de l'intens treball impulsat per col·lectius ciutadans en defensa del patrimoni públic. Semblava que alguna cosa podia canviar.

Però simultàniament els contactes opacs entre el Govern i la Jerarquia avançaven en sentit contrari. Es retenia la informació sobre els béns immatriculats.

La difusió de l'inventari de béns immatriculats per l'Església catòlica entre 1998 i 2015 és un èxit sense pal·liatius de les organitzacions que s'agrupaven en Recuperando; però era un llistat parcial (no inclou els béns immatriculats des de 1946 a 1998), no ofereix les notes simples, imprescindibles per a identificar i conéixer els bens immobles immatriculats.

El Govern de coalició ha donat carpetada a aquest monumental escàndol patrimonial tot trencant manifestament el seu compromís electoral i programàtic amb la ciutadania; L'Executiu no sembla disposat a anul·lar les immatriculacions i abandona a la seua sort a particulars i ajuntaments perquè litiguen en llargs i costosos processos judicials. Aquesta renúncia governamental tan sols es pot explicar des de la covardia històrica per a frenar els seculars privilegis de la jerarquia catòlica.

Lluny de complir la seua promesa electoral, el Govern ha negociat en la més absoluta opacitat amb els bisbes l'eixida en fals d'un problema d'estat que afecta greument la legalitat constitucional i representa una amnistia registral per a desenes de milers de finques, places, cementeris, ermites, habitatges, horts i monuments, que seguiran en mans de l'Església malgrat no haver aportat proves documentals de propietat.

Les immatriculacions són nul·les de ple dret perquè contravenen la Constitució espanyola. El Govern ha de declarar la nul·litat de totes aquelles immatriculacions realitzades a l'empara de l'article 206 amb una simple auto certificació eclesiàstica. A partir d'ací, els bisbes podrien inscriure, ja sense avantatges registrals, els béns la pertinença dels quals acrediten fefaentment. A més, els béns d'especial rellevància cultural, com la Mesquita de Còrdova, el tresor mudèjar d'Aragó o l'art preromànic d'Astúries, han de ser adscrits al domini públic per pertànyer a tota la ciutadania.

Si els nostres representants públics no han estat a l'alçada del seu compromís històric, Recuperando i totes i cadascuna de les organitzacions que coordina sí que ho estaran. Per això, continuarem mantenint convocatòries de mobilització per a denunciar aquesta situació, per a emplaçar a les forces polítiques i al govern al fet que complesquen amb els compromisos adquirits.


No hay comentarios: